• Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Me time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Me time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Me time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Me time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Me time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

Me-time

Joyousness me-time

Zorg goed voor jezelf dat is de sleutel. Bron: Michelle Obama

Michelle heeft gelijk, ik ben belangrijk. Ik neem tijd voor mezelf, daarom heb ik deze website voor iedereen toegankelijk gemaakt voor het lezen over me-time. Ik deel mijn ervaringen en  je kunt  meer dan 40 interviews lezen  over me-time,  in de pagina “mooie mensen” .

Mijn naam is Verginia Spier. Ik werk als coach, counselor en blogger. 

Aantal jaren geleden was ik zo met mijn carrière bezig dat ik mezelf vergat. Het was de kick van het werk, altijd bezig met verbeteren en perfectioneren als leidinggevende. Vanwege een reorganisatie werd ik ontslagen en ben ik gestart met mijn bedrijf coach en counselor, wat ik acht jaar met plezier mag doen.

In 2013 was ik op bezoek bij een goede vriendin, die in Noorwegen woont en ik vertelde haar over me-time, want ik merkte dat mijn vriendinnen en cliënten over het algemeen in hun leven geen me-time nemen.

Ik wilde er iets mee doen en mijn ervaringen met me-time in de wereld delen. Voorbeelden genoeg voor me-time:   boek lezen, musea bezoeken, bioscoop, vriendinnen uitjes, cappuccino drinken en tijdschriften lezen, wellness dag, sap detox en nog meer. Bewust worden van je me-time momenten en blijven herhalen als een patroon in je leven is goed voor je gezondheid.

In 2016 ben ik gestart met mooie mensen te interviewen, die hun eigen ervaring delen over me-time. Zo dankbaar voor de openheid van delen. Zo kwetsbaar en puur de antwoorden op mijn drie vragen over me-time.

Jezelf coachen met me-time

 • Wat zijn jouw, top drie me-time  momenten? 
 • Mijn wens met me-time nemen is………
 • Hoe hou ik dit vast? 

Joyousness me-time jij bent belangrijk.

Ik hoop met dit plaatje helder aan te geven waar je me-time is!

Auteursrecht Verginia Spier

Werk

In het dagelijks leven hebben we een rol die we allemaal uitvoeren. Voorbeeld moeder, vader, manager, medewerker, ondernemer, directeur, vrouw van of man van, dochter, zoon enz, Op het werk is het soms zoeken naar de balans. Je bent ook maar een mens, soms zijn de verwachtingen en verplichtingen hoog, ook de druk voor presteren en  resultaat behalen. Voor een ander is het ook een kick en uitdaging. Vooral in deze tijden, waarin je bij elk bedrijf hoort dat ze bezig zijn met reorganisaties. Hoe ga  je daar dan mee om? Je balans is zoek? Het is natuurlijk mooier, wanneer je happy op de juiste plaats werkt en in de juiste functie werkt.

Het is erg moeilijk in deze periode je voor te stellen, dat sommigen mensen de emotioneel impact van een ontslag slecht ervaren. Altijd gewerkt en nu van alles regelen:  UWV regelen, solliciteren, cv opstellen, gesprekken houden, de spanning is om te snijden en gillend weg te rennen. De aansluiting met familie en vrienden zijn niet meer hetzelfde omdat je geen werk hebt. Je leven veranderd.

Hoe kun je op je werk of zonder werk toch me-time vinden?

Waar en hoe kun je me-time nemen?

Privé 

Je kinderen hebben je nodig. Je ouders hebben je nodig. Je man of vrouw heeft je nodig. Soms loopt niet alles in een gezin op rolletjes. Wanneer je alleen bent en op zoek naar de liefde, afspraken maken met vrienden, te veel sporten en je wordt geleefd door iedereen. In een gezin is er altijd wel iets met de scholen van de kinderen of de aandacht verdeling met meer kinderen. Vakanties regelen de oppas enz. Je ouders zijn wat ouder en redden het niet alleen, dus natuurlijk help je ze met alles regelen. Zij hebben voor jouw gezorgd nu is het andersom. Er is in een mensenleven veel te doen en te regelen op privé gebied

Hoe kun je privé me-time vinden?

Waar kun je me-time nemen?

Korte Me-time quiz 

1. Is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk.

2. Gun jij jezelf elke dag me-time in welke vormen dan ook?

3. Neem je wel eens een time out?

4. Ben je soms toe aan ontspanning even alleen?

5. Hou je genoeg van jezelf?

Wanneer je alles met ja heb beantwoord, dan ben je een gelukkig mens. Ga zo door!

Wanneer het vijftig procent is, dan ben je in een neutrale fase, waar je geen beslissingen durft te nemen.

Wanneer je allemaal nee hebt, dan wordt het een uitdaging de volgende oefening te doen.

Welke oefening kun je doen?

a. Spiegel oefening

b. Workshop volgen

Voorbeeld a. Wanneer heb je in de spiegel gekeken en echt diep in jezelf? Doe deze oefening voor drie minuten in stilte. Wat zag je? Hoe voelde dat? Wat dacht je? Het is zo belangrijk dat jij je goed voelt in je vel. Vol energie uitstraalt naar je gezin, ouders, werk en vergeet jezelf niet! Schrijf alles op in een dagboek! De eerste keer voelt het onwennig maar blijf deze oefening herhalen aub!

Voorbeeld b. Binnenkort geef ik een workshop, ik wil je kennis laten maken met me-time. Het is belangrijk voor jezelf op te laden en energie te krijgen in je lichaam. Ik geloof erin dat wanneer je elke dag vijf minuten me- time neemt, gebeurt er al heel veel positief voor je geest en lichaam. Wil je dit ervaren meld je aan via contact formulier met naam en mobiel nummer en ik bel je terug.

Me-time is tijd nemen voor jezelf. Je bent belangrijk, het begint bij jou. Je kan dit belangrijk gaan vinden, door elke dag me-time te nemen. Aandacht voor jezelf kom je in balans naar de ander. Jij bent belangrijk❤

 

auteursrecht Joyousness me-time

 
 

2019 nieuwe mogelijkheden voor je aan te melden voor diverse workshops. 

Ik nodig je uit voor mij te volgen op Facebook om zo op de hoogte te blijven, omtrent start-data en workshop inhoud.

Wil je op de hoogte blijven van de workshops stuur me een een bericht via contact formulier.

Joyousness me time

Me-time is zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk 

Verginia Spier

 

bestel Me-Time boek in de winkel op de website.

Joyousness Me Time