• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Lach een keer hard, totdat je in je broek piest

Hoe is het met jouw lust voor het leven?

Levenslust (zin in het leven, goed gehumeurd) of ‘lust for live’ in de Engelse taal, de vertaling is begeerte, wellust voor het leven zo poëtisch beschreven. Hoe is het met jouw lust voor het leven? Je kunt er even bij stil staan en ik ben nieuwsgierig, wat is de eerste reactie die bij je opkomt? 

De start van mijn dag

Elke dag is voor mij een nieuwe kans om iets nieuws te doen. De ochtend meditatie is altijd welkom en elke keer raakt het een ander punt in mijn lichaam. Wanneer het een punt raakt waar aandacht naartoe moet dan luister ik ernaar. Wat heeft het nodig? Het is soms vijf minuten of 30 minuten. Mijn lijf is belangrijk. Als dat goed voelt, geloof ik erin dat ik de dag aan kan. Daarna geniet ik van mijn kop thee en de drukten de dag kan beginnen. 

Kinderen

Wanneer het regent vinden kleine kinderen het fascinerend om buiten te spelen. Het lacht springt in plassen en kijkt omhoog naar de regendruppels die vallen op het gezichtje en danst gewoon verder in de regen. De waterlaarsjes huppelend heen en weer. Het zoeken naar diepere plassen om nog meer in plonsen te springen, zodat de plons in kleine deeltjes rondvliegt. Die lach op het gezicht vergeet je niet. De onschuld die zij hebben is hun levenslust. Wij ouderen denken aan de zorg en roepen gauw: ‘Kom binnen anders word je nat en ziek’. Heb jij volwassenen zien dansen in de regen en omhoog kijken en aan ander vragen om mee te doen? Ik zie dat alleen in films in het echte leven hebben we een paraplu ter bescherming en schuilen we eronder. De levenslust is eruit. Voor jong en oud is het verschil mijlenver uit elkaar!

Joyousness me-time

Ouder worden

Ik hou van Social media, soms komt er iets voorbij wat lachen of een traan geeft. Zo zag ik op Instagram, fotomodel Iris Apfel 101 jaar oud. Ze is nog steeds model en zit nog actief in bekende bladen. Ik weet het is zo commercieel, maar ik heb grote respect voor haar. De mode en kleding dragen in eigenlijk alles wat ze doet. Over levenslust gesproken, ze geeft video’s over hoe kleding te combineren en de grote ronde bril, waar ze mee bekend werd. Ze vertelde in een filmpje, dat mensen dachten dat ze gek was, rondlopen met een veel te grote bril, ze is nog steeds vol leven.

Bron Instagram Iris.apfel

De essentie

Wat levenslust is voor jong of oud is een verschil in levenservaring. Ik kan me nog herinneren dat mijn neefje geboren werd. Zijn eerste stapjes maakte. Op mijn 30ste verjaardag samen met me danste in een discotheek hij was twaalf. Nu is hij vader van een zoon en gaat hetzelfde doen. De cirkel van het leven is mooi wanneer je er echt van geniet en erbij stilstaat. Ik geloof er sterk in, omdat ik er zelf zo na leef. Levenslust is overal maar niet iedereen ziet het. Simpele momenten die dagelijks voorbij komen kunnen zijn: samen met je gezin in de ochtend ontbijten en verhalen delen. Partner die naar zijn vrouw kijkt en zegt ‘Je bent mooi en dank je wel’. Vrouwen die elkaar steunen en een duw in de richting geven en zeggen ‘Je bent niet alleen’. Een keer hard lachen, totdat je in je broek piest. Ga naar de bioscoop in je eentje neem een grote popcorn en huil mee in de film. Is dat levenslust hoor ik je zeggen? Ja omdat het leven er is om gevierd te worden met alles wat we meemaken en nog gaan beleven. 

“Life is short. 
Smile while you still have teeth.” Mallory Hopkins

Mindful

Laatst had ik een mooie mindfullness oefening ervaren over ‘blauwe lucht’. Korte versie kun je toepassen: Je kunt zitten en je ogen sluiten en je ontspannen stel je voor dat je omhoog kijkt naar de hemel. Je ziet blauwe lucht. Blijf ernaar kijken en staar er naar, mochten er wolken voorbijkomen zijn dat je gedachtes. Je ziet ze ook voorbijgaan totdat de blauwe lucht weer verschijnt. 3,2,1 je kunt je ogen openen en je voelt je ontspannen. Zo heerlijk gevoel als je daar echt even tijd voor vrij hebt gemaakt!

Me-time

Levenslust is voor mij: Genieten van de kleine momenten die ik dagelijks beleef. Cappuccino drinken. Reflecteren en gezellige afspraken maken met mensen die me lief zijn. Cultuur snuiven, museum, theater, film, Keukenhof enzovoort. Inspirerende boeken lezen. Ik zorg goed voor mezelf, ik ben belangrijk. 

Joyousness me-time

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Verginia Spier

Labels:, , , ,

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time