• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Voorheen vond ik die stilte niet fijn…

Elles Nota interview me-time

Over mooie mensen gesproken die je ontmoet in je leven, wil ik je voorstellen aan Elles Nota, Ik stelde haar vier vragen over me time. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Elles Nota. Ik ben 53 jaar en al bijna 20 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde. We kennen elkaar vanaf dat ik 19 ben. Ik heb twee prachtige dochters van 20 en 17 jaar. Vanaf mijn geboorte heb ik al veel meegemaakt, ben opgegroeid in een pleeggezin waar ik gewoond heb vanaf dat ik ruim 2 jaar was. Daarvoor heb ik op verschillende plekken gewoond, waaronder een kindertehuis. Dit alles heeft zich plaats gevonden in Nederland. Ik ben hier ook geboren, alleen mijn biologische ouders komen uit Indonesië. Aangezien ik in een Nederlands gezin ben opgegroeid, voel ik me meer Nederlandse dan Indonesier. Dit alles heeft me wel gevormd in wie ik nu ben. Ik woon al jaren in Haarlem wat inmiddels echt mijn stad is geworden. Ik vind het hier erg fijn wonen, dicht bij de zee, duinen en bossen. Ik heb hiervoor jaren in Amsterdam gewoond, maar ik voel me hier in Haarlem veel meer op mijn plek. 

Wat doe ik?

Momenteel werk ik als sales advisor bij YAYA in een kledingwinkel in Haarlem. Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn. Ze te adviseren op mode gebied en ze dan weer blij de winkel uit zien gaan. Voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest om met mode bezig te zijn. Om de juiste kleding wat bij mij op dat moment in mijn leven past te vinden, waar ik mij het prettigst in voel, maar dat het toch ook representatief is. Al voel ik soms niet helemaal lekker of mentaal heb ik het zwaar dan zorg ik er toch altijd voor dat je dat niet ziet aan mijn kleding… en ga ik mezelf ook wat beter voelen! Tijdens de ziekte van mijn jongste dochter, waar ik destijds 24 uur per dag voor moest zorgen, ben ik een weblog http://www.inis-livelife.nl begonnen. Aangezien het allemaal al heftig en zwaar genoeg was, ben ik gaan schrijven over dingen die ik leuk vind, mij interesseerde en me afleidde. Ik schrijf vooral over mode, wat zul je het aankomende seizoen veel gaan zien, wat wordt het straatbeeld qua mode, maar ook over hoe het is om 50 + te zijn, de overgang, de veranderingen van je lichaam maar ook mentaal, wat vind ik dat ik nog wel kan dragen en niet, over mijn puberdochters en hun reis naar een volwassen leven. En ik heb ook over de ziekte van mijn dochter geschreven (uiteraard met haar toestemming) wat dat met haar deed, wat het met ons als gezin deed, maar ook vooral positieve dingen, hoe sterk we er met z’n allen zijn uitgekomen. Hoe onze band als gezin nog hechter werd…..

Mijn top 3 voor me-time zijn:

1. Sporten, helaas ben ik de laatste tijd geblesseerd, maar ik doe wat rustige oefeningen bij de fysio en thuis

2. Met de hond wandelen.. heerlijk alleen maar focussen op de natuur en de hond. 

3. Voordat ik ga werken, heerlijk een latte macchiato nemen bij mijn favoriete koffie bar en deze lekker op drinken aan de gracht, vlakbij mijn werk.. heerlijk om zo de stad wakker te zien worden.. het is dan nog erg stil en ik probeer dan ook op mijn ademhaling te letten, zodat ik deze vertraag voordat ik weer de winkel in stap! 
4. Ik vind het ook heerlijk als iedereen op mijn vrije dag het huis uit is.. heerlijk genieten van de stilte in huis. Niemand vraagt om aandacht van je. Daar kan ik tegenwoordig intens van genieten. Voorheen vond ik die stilte niet fijn en ging ik juist de drukte opzoeken om met vrienden, familie af te spreken. Maar nu probeer ik juist die momenten te pakken, wanneer je niet iets hebt afgesproken.. misschien is die lockdowns toch nog ergens goed voor geweest, toen kon je bijna nergens naar toe 🙂

Elles Nota interview me-time

Dank je wel Elles voor het delen van me-time

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Labels:, , , ,

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time